Genre: 

Avicii på Bøgescenen

Avicii
08-08-15
Af: 
Jens Munch - Bibzoom redaktionen
Bibliotekernes digitale musiktjeneste, Bibzoom, gør igen ved årets Smuk Festival, en helt særlig indsats for at for at få up-coming bands frem i lyset. Her vil Bibzooms ungdomsreportere dække hhv. LiveCamp, men også selve festivallen ved festivalpladsen, for at holde jer læsere opdateret på hele Smukfest 2015.
 
Den svenske prisvindende DJ Tim Bergling eller bedre kendt som Avicii, er en verdenskendt DJ, producer og remixer, der havde sit helt store gennembrud allerede som 18-årig. Siden da er Avicii kun blevet større og større i musikbranchen, med kæmpe-hit i bagagen som ”Levels”, ”Hey Brother”, ”Wake Me Up”, samt to grammy nomineringer og en højtrangeret plads på DJ Magazine på en top 100 liste.
 
Avicii gik på scenen kl. 01:30 i nat d. 8 august 2015 med at et publikum der bredte sig helt ned til den modsatte side af bøgescenen – hvilket jo ikke er helt så lidt. Avicii leverede et brag af en DJ fest i bøgeskoven for tredie aften i træk, hvor der i allerhøjeste grad var tænkt mere på publikum end ved Tiësto og Hardwell. 
 
Avicii spillede lige præcis hvad publikum var kommet for at høre med alle de store hits, disponeret enormt fint, så krudtet var fordelt. Hvis bare man havde fulgt en lille smule med i Avicii’s univers, ville der kunne synges med på sangene i nat, da det udelukkende var store hit, som man til dels bliver fodret med dagligt. 
 
Koncerten var ikke nogen overdrevet dakke-dak-techno koncert, som bliver oversvømmet i drops, mosh pits og hovedløs tramp, men tværtimod var fokus i nat lagt på vokal og det at få publikum til at synge med på sangene. Tiësto og Hardwell formåede uden tvivl at levere en fest, hvor man kunne hoppe med på sangene, men bare ikke at kunne synge med i samme grad som Avicii.
 
Selve Avicii’s sceneshow var meget mere stille og genert end Tiësto og Hardwells, da Avicii mere eller mindre stod stille stort set hele koncerten, for slet ikke at snakke om det betydeligt vildere lysshow til Tiësto og Hardwell. Det mere stille sceneshow mener vi, ungdomsreporterne, smitter af på publikum. Helt generelt kan det siges at der var sparet lidt for meget på fyrværkeri og andet sceneshow, men vi mener alligevel nok i sidste ende at musikken betyder mere end fyrværkeri og blikende lamper. 
 
Avicii lukker i en bommert da han med sætningen "Thank you so much Copenhagen” takker for en fest af en aften, men hov vi er da ikke i København, er vi? 
Vi kvitterer med en bedømmelse af Avicii på i alt hele 5.5 blå ugler, da vi mener at Avicii både havde musikken i orden, publikum med og kun meget få uheld som førnævnt.