Genre: 

Carsten Dahl Experience: Caleidoscopia

Carsten Dahl Experience: Caleidoscopia
14-12-16
Af: 
Niels Overgård, jazznyt

Forventningerne er, ikke uden grund, høje når der kommer et nyt album med Carsten Dahl Experience. I årene 2010-2013 kom trilogien Humilitas, Metamorphosis og Reveréntia med kvartetten. Alle tre album fik behørig opmærksomhed. På det fjerde og nyeste album, Caleidoscopia, har Carsten Dahl atter samlet gruppen, som Politikens anmelder Jakob Bækgaard kalder det tætteste, Danmark kommer på at have en jazz-supergruppe. Altsaxofonisten Jesper Zeuthen, bassisten Niels "Bosse" Davidsen og trommeslageren Stefan Pasborg giver Carsten Dahl tilpas mange udfordringer og sammen skaber de jazz af den fineste slags.

Kaleidoskopet fremviser mange farver og former på en gang indenfor et afgrænset område. Da jeg var barn, var det et populært legetøj, et rør på størrelse med en tom køkkenrulle. Når man rystede det og kiggede ind i den ene ende, fremkom der et "kaleidoskopisk" billede. Et billede, der kun eksisterede indtil man rystede røret igen og et nyt billede fremkom. Som den farveblinde dreng jeg var, så var det formerne, der fascinerede mig fremfor farverne.

Carsten Dahl Experience er i den grad en kaleidoskopisk oplevelse. Et øjebliksbillede af en kompliceret og smuk struktur. Her kan både tonedøve og farveblinde være med. En god forudsætning for at lytte med er, at man ikke er jazzblind. Er jazzsynet skarpt fanger man til gengæld mange smukke nuancer. Jesper Zeuthen er i godt selskab. Han sprudler og spræller i selskab med Dahl. Dybden på pladen er stor. Hør f.eks. Stefan Pasborgs feberfyldte trommespil på "Furious". Eller Bosses intense strygerintro på "Outside from the inside". En stærk plade fra Carsten Dahl Experience.

Lån Caleidoscopia fra dit nærmeste bibliotek

Besøg jazznyt.blogspot