Genre: 

Copenhell 2016: Red Warszawa

Red Warszawa
26-06-16
Af: 
Rikke Varde

Red Warszawa er et utraditionelt dansk heavy metal-band som er spækket med humor. De er kendt for at skrive tekster, som er meget politisk ukorrekte og satiriske.

Heavy Henning og Lækre Jens gik i samme klasse på Borupgaard Amtsgymnasium i 1986. Her dannede de bandet og fra 1988 til 1995 indspillede de tre demobånd. De blev for alvor kendt i 1996, da de indspillede de tre jingles, "Børn er dumme og grimme", "Syd for Sydafrika"  og "Hurra skolen brænder", for DR's Børneradio.

Koncerten var enestående.

Større fest og bedre afslutning kommer næppe til at overgå denne nat på Copenhell, hvor Red Warszawa indtog Hades. De formåede at skabe en folkefest ud over det sædvanlige. Hele pladsen kogte, der blev skrålet med på alle deres sange, hoppet og festet igennem.

Til trods for deres fjollede outfits, skæve tekster og skøre fremtoning, spillede de stinkende godt og er overraskende hamrende musikalske og dygtige musikkere.

Jeg har hørt dem før for mange år siden, hvor jeg oplevede dem som et fjollet drengerøvsamatørkultband, men må bukke mig i støvet efter denne oplevelse.

Med en fantastisk feststemning i kroppen efter koncerten var det svært at tage hjem og jeg tog derfor i Biergarden. Lækre Jens var også i festhumør, for der sad han, lige ved siden af mig. Jeg benyttede chancen til at få lidt sladder. Han fortalte mig triumferende, at de midt under koncerten fik at vide, at de er det første band på plakaten til Copenhell næste år.

Han glæder sig allerede helt vildt, for som han fortalte, er det en kæmpe fest for ham at stå der på scenen og performe. men siger selv at han er meget bedre til at underholde publikum end til at synge. Heldigvis han han sine gode musikere omkring sig. Det var en stor, sjov og ikke mindst festlig aften for både mig og "lækre Jens".

Jeg glæder mig til at feste igennem med Red Warszawa til næste år.