Genre: 

Daniel Lanois gæster Jazzhouse

Daniel Lanois
10-03-17
Af: 
Niels Mark

NIGHT OF HEAVY SUN: DANIEL LANOIS SOLO (CA)
Koncert i Jazzhouse
25. marts

 

Jazzhouse og The Lake byder på eksklusiv og instrumental solo-koncert med den legendariske musiker og producer Daniel Lanois. Forvent magi i grænselandet mellem ambient, americana og impressionistiske lydlandskaber i spillestedet Jazzhouse's helt fantastiske og intime rammer. 

Siden den britiske producer og komponist Brian Eno navngav den luftige og atmosfæriske form for musikalsk udtryk med navnet "Ambient" har fænomenet vokset sig større og større gennem årtierne.

Selvom komponister som Erik Satie med sin "musique ameublement" (1917) og John Cage med sine tanker bag værket "4:33" var med til at lægge grundstenene var det med Brian Eno i alliancer med en række komponister og producere at ambient-genren og udtrykket for alvor blev udbredt.

Udover Brian Eno var kunstnere som Harold Budd, Jon Hassell, Michael Brook, David Sylvian og ikke mindst Daniel Lanois navne som i deres produktioner anvendte det stemningsfyldte og sfæriske ambient-udtryk til at skabe stemninger.

Milepæl i musikhistorien

Det er derfor intet mindre end en sand milepæl i den moderne musikhistorie der gæster Jazzhouse lørdag den 25. marts. Daniel Lanois har gennem fem årtier markeret sig stærkt både som producer og som komponist.

I rollen som producer har han også trådt mere eksperimenterende stier, bl.a. i et frugtbart samarbejde med ambient-pionererne Brian Eno, Harold Budd og Jon Hassell. Han var med til at definere lyden af moderne ambient gennem værker som "The Pearl" og "Apollo: Atmospheres & Soundtracks". Han har ligeledes arbejdet med navne som Bob Dylan, Willie Nelson, Emmylou Harris, Neil Young og ikke mindst U2.

Daniel Lanois har ligeledes skabt sin helt egne persnolige tilgang til den ambient stil, hvor han kombinere det ambiente udtryk med americana-inspirationer med hans karakteristiske steel guitar-lyd.
Første album under eget navn kom tilbage i 1989 under titlen "Acadie". Et album der blev produceret i samarbejde med bl.a. Brian Eno og medlemmer af U2. Siden har den canadiske komponist udgivet en lang række af albums. Seneste album "Goodbye to language" - et stærkt album udgivet i samarbejde med den amerikanske guitarist Rocco DeLucca - udkom i 2016.

Selvom Daniel Lanois mestrer en lang række af instrumenter er det fortrinsvis steel guitaren der har været i centrum.

Daniel Lanois medbringer også pedal steel-guitaren og en masse effekter, når han gæster Jazzhouse til en solo-koncert i helt intime rammer under titlen "Night of Heavy Sun". En fantastisk mulighed for at fordybe sig i rige klanglandskaber fra en helt enestestående musiker og producer.

Forvent en stor og helt uforglemmelig oplevelse i grænselandet mellem trance og musikalsk nærvær.