Fredag på SPOT Festival 2016

Ulrikke på SPOT Festival
29-04-16
Af: 
Peter Elmelund
SPOT Festival 2016
Fredag d. 29.4. kl. 20

(Foto: Line Elmelund)
 

Møgvejr.
Det er knap så sjovt at cirkulere mellem de forskellige spillesteder, når der er overflod af regn og blæst.
Fredag er den første rigtige SPOT-dag – torsdag er der kun enkelte koncerter, i år blandt andet den fine åbningskoncert, hvor vesten mødte østen i ”Bollywood Beats and Big Band”. En godt besøgt koncert, men hvor var Gunnar?
Gunnar Madsen, mangeårige formand for ROSA, plejer at holde en halvlang åbningstale, men i år fik vi direktøren for Aarhus 2017, Rebecca Matthews, i stedet.

Nå, men fredag eftermiddag startede ”Ulrikke” fortrøstningsfuldt kl. 15-nul-dut på den diminutive GAFFA-scene, som bestod af en bedaget campingvogn, der havde fået skrællet den ene side af. Ulrikke og ikke mindre end fire korsangerinder sang frejdigt for det mindre, pæne publikum, der trodsede vejret.  Med en solid bas-og-trommebund leverede de fine, rene popvarer, og med et så levende og udadvendt udtryk havde ”Ulrikke” fortjent noget bedre betingelser. 

Pladsen foran Musikhuset plejer at være hele Aarhus’ fest – i dag var den fuldkommen øde. Til gengæld er der et alsidigt madmarked i Ridehuset, hvor jeg ikke nåede ind i dag. 
I Scandinavian Congress Centers store betonsal leverede Eclectic Moniker en dansabel musik, som har fået et mere 80’er disco-præg end debuten med hittet ”Easter Holiday”. Men æv en akustik. Jeg fangede kun ordene ”dance, dance”, og jeg tror, den gode sanger sang flere.

Henad aften var Musikhuset fyldt med mennesker på alle gange og pladser. En forventningsfuld summen, der i år var uden musikledsagelse – ingen foyerscener i øst og i vest, som ellers tidligere har sørget for et konstant lydtapet. Og det var egentlig en lise, at der var et musikfriholdt rum, især når SPOTvejret var til udpræget indendørs.
Køerne var betragtelige til koncerterne med Steffen Brandt med Who Killed Bambi og til Pernille Rosendahl. To ekstraordinære koncerter – TV2’s forsanger med strygerensemble og en af de første solokoncerter med sangerinden Pernille Rosendahl, som netop har udgivet soloalbum. Hun inddrog os alle i sit unikke og melankolske univers med sin fascinerende stemmepragt.

Koncerten var præcis så kort, at folkemængden kunne valfarte til Store Sal, hvor Alex Vargas gav den gas med sin store stemme. Og videre til den gæve svensker Gustav Ljunggren, der igen i år gav sine sublime akkompagnementer til danske sangere i den nøgne konstellation ”Naked”. Bl.a. sangerinden Fine Glindvad, som man bagefter kunne høre i bandet Chinah til det, der lignede en gymnasiefest på Scandinavian Congress Center.

Jo jo, en sjælden høj musikalsk diversitet på én festival. SPOT er spændende – vi ses lørdag!