Genre: 

Legende fra den progressive rock gæster Amager Bio

Genesis Wind & Wuthering
25-02-17

Steve Hackett
Koncert den 5. april 
Amager Bio, København

Det er intet mindre end et epokeskabende ikon inden for den progressive rock der gæster Amager Bio i april måned. 

Den britiske guitar legende Steve Hackett var lead guitarist i et af de mest inflydelsesrige grupper fra den progressive rock-scene Genesis. Steve Hacket var aktiv medvirkende til at skabe den musikalsk set mest spændende periode af Genesis' udviklingshistorie, nemlig fra udgivelsen af albummet "Nursery cryme" (1971) til og med albummet "Wind and wuthering" (1976).
 

Det var netop i denne periode hvor Genesis, sammen med landsmændene i Pink Floyd, var bannerfører inden for artrock eller progressiv rock. Genrer som kendetegnes ved længere musikalske kompositioner hvor der eksperimenteres med dynamik, temposkift og uforudsigelige musikalske udfoldelser. Steve Hackett medvirkede på Genesis' mest klassiske albums som f.eks. ”Foxtrot” og ”Selling England By The Pound”. 

Steve Hackett går solo

Steve Hackett var dermed stærkt medvirkende til at forme Genesis’ lyd i deres gennembrudsperiode, men det viste sig hurtigt at lead guitaristen formåede at at holde den progressive rock-fane højt som solokunstner. I 1975 udgav han pladen "Voyage of the Acolyte" og på baggrund af pladens succes valgte han definitivt at gå solo. Han har siden udgivet flere plader og er aktuel med albummet "Wolflight" der udkom i marts måned.
 
Steve Hackett har netop afrundet sin populære “Genesis Revisited”-turné, der endte med at strække sig over to år, og som også nåede forbi Amager Bio med to udsolgte shows.
 

Steve Hackett i Amager Bio 

Når Steve Hackett gæster Amager Bio den 5. april vil Hackett fejre Genesis-albummet, “Wind & Wuthering”, der i december har 40 års jubilæum. 
 

Under sit eget navn har Steve Hackett udgivet mere end 30 soloalbums foruden de syv Genesis-plader, han nåede at medvirke på. Han har derudover spillet med i supergruppen GTR sammen med Yes’ Steve Howe. Hackett er fortsat både produktiv og holder en høj musikalsk standard. 

Udover at spille Genesis-albummet, “Wind & Wuthering”, vil Steve hacket også præsentere milepæle fra Genesis-historien som “The Musical Box” samt numre som “Inside & Out” og “Anyway”, ligesom der vil være  masser af sange fra Hacketts solodiskografi plus overraskelser. Så der er alt i alt lagt op til endnu en stor aften.

Lyt til Genesis

Er du interesseret i at udforske Genesis i deres progressive og musikalsk set mest interessante periode, skal du checke følgende albums: