Tedeschi-Trucks Band giver koncert i Randers

31-03-17
Af: 
Kenth K. Nielsen, Det Kgl. Bibliotek - Aarhus

Randers er efterhånden ved at markere sig som en by med en spændende blues-scene. På lørdag, d. 8. april står der igen blues på programmet, når amerikanske Tedeschi-Trucks Band indtager scenen på Værket.

Og Tedeschi-Trucks band er et særdeles spændende bekendtskab. Bandet startede tilbage i 2010 omkring parret Susan Tedeschi og hendes mand Derek Trucks. Begge i forvejen garvede og anerkendte musikere i eget navn og sammen med andre. Susan  Tedeschi er selv flere gange Grammy-nomineret og har 7 soloalbums bag sig. Hun har en energisk, kraftfuld soul-blues stemme - ikke uden grund er hun sammenlignet med både Bonnie Raitt og Janis Joplin. Derudover har hun tidligere i karrieren spillet opvarmning for store blues-navne som Buddy Guy, B.B. King og ikke mindst Allman Brothers. 

Allman Brothers var det band, hvor Derek Trucks slog sine folder tidligere. Det legendariske band med rødder tilbage til 1960'erne. Derek Trucks er en endog særdels habil guitarist og har været at finde på musikmagasinet Rolling Stones liste over de 100 bedste gutarister. Slet ikke dårligt.

I 2010 dannede de to så som sagt Tedeschi-Trucks Band på grundstammerne af deres respektive bands. Bandet står for gedigen blues-baseret musik, der også trækker på elementer af soul og rock. I 2012 vandt bandet en Grammy-pris i kategorien "best blues album" for albummet Revelator. Seneste udspil er live-albummet Live From the Fox Oakland, der er kommet her i 2017. Hvis det album sætter standarden for, hvad vi kan vente os i Randers lørdag den 8. april bliver det en stor aften. Glæd jer!