Genre: 

Turen går til Resonator Festival

KIN’gongolo Kiniata (CG)
25-10-24
Af: 
Niels Mark

Resonator
Globalmusik-festival i Odense
7/11 –  9/11 2024

Årets største begivenhed inden for Global, roots og beslægtede genrer nærmer sig hastigt.

Fra den torsdag 7/11 til lørdag 9/11 har du alle tiders chance for at komme på en dragende musikalsk jordomrejse med et væld af spændende koncerter med artister fra forskellige verdenshjørner.

Igen i år disker Resonator i Odense op med lækre sager til forkælelse af øregangene, når festivalen for tredje gang åbner portene til et væld af uforglemmelige oplevelser fra alverdens kulturer og musikalsk udtryksformer.

Globalmusik er de seneste år blevet hipt, og Resonator har i den grad bidraget til opblomstringen, ved hvert år at gøre plads på plakaten til nye spændende navne og samtidig huse legenderne. Og i år er ingen undtagelse. Så gør dig klar til at møde legender og nye navne, der udfordrer traditionen.

Er du i tvivl om, hvad der bare skal opleves på årets Resonator Festival, så hjælper vi dig rundt med denne guide.

Yaraka

Torsdag den 7/11

Rootskoret
Rundrejsen begynder i Frølageret med en gratis koncert med odenseanske ROOTS. Koret tager dig med på en musikalsk rejse gennem verdens sangtraditioner der bevæger sig fra nordiske viser og polskaer til skarpe balkanrytmer og varme toner fra Brasilien og Tanzania. Koret ledes af Lene Høst, der blev i 2023 kåret som Årets Rootskomponist ved DMA Roots.
Sted: Frølageret
Roots Koret (DK) - Gratis event
Tid: kl. 16:30

Fjärin (DK)
Duoen Fjärin, med Kasper Ejlerskov Leonhardt og Søren Stensby, er dybt forankret i den nordiske folkemusik. Med guitar, bouzouki, mandolin og violin skaber de en unik lyd, der forener melankoli og glæde. 
Sted: Musikhuset Dexter
Dato: Torsdag d. 7. november
Tid: 17:30

Hilal Kaya (DK/TR)
Hilal Kaya fusionerer jazz og anatolske vokaltraditioner på imponerende vis. Hun har tidligere samarbejdet med Kalaha og Aarhus Jazz Orchestra, hvor hun har modtaget anerkendelser.
Sted: Studenterhus Odense
Dato: Torsdag d. 7. november
Tid: 18:45

Wacław Zimpel & Saagara (PL/IN)
Wacław Zimpel kombinerer elektroniske elementer med den karnatiske musiktradition fra Sydindien. Sammen med bandet Saagara skaber han en spirituel oplevelse, hvor musikalske grænser nedbrydes, og traditioner forenes. Bandet har udgivet tre albums og fortsætter med at udforske musikkens universelle sprog.
Sted: Momentum
Dato: Torsdag d. 7. november
Tid: 20:00

Folk'tinget - Jam (DK)
Folk'tinget inviterer til en åben jam, hvor musikere og publikum kan mødes i Frølageret. Uanset om du spiller violin, harmonika eller blot vil nyde musikken, er alle velkomne. Folk'tinget arbejder for at genoplive folkemusikmiljøet i Odense.
Sted: Frølageret
Dato: Torsdag d. 7. november
Tid: 20:00

Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou (MA)
Asmâa Hamzaoui er en af de få kvindelige ledere inden for den traditionelle Gnawa-musik. Sammen med sit band, Bnat Timbouktou, skaber hun en tranceagtig oplevelse med hypnotiske rytmer og stærke vokalharmonier. Musikken er dybt forankret i marokkansk kultur, men taler samtidig til en global publikum.
Sted: Magasinet
Dato: Torsdag d. 7. november
Tid: 21:15

Yarákä (IT) (Se foto til højre)
Den syditalienske gruppe Yarákä trækker på multietniske traditioner og skaber ritualistisk og helende musik. Deres seneste album Curannera renser sind og krop gennem musik, hvor afrikanske rytmer og syditalienske traditioner mødes. Yarákäs musik forbinder det lokale med det globale i en spirituel oplevelse.
Sted: Musikhuset Posten
Dato: Torsdag d. 7. november
Tid: 22:45

El Khat (IL/YE)
El Khat kombinerer psykedeliske elementer med hjemmelavede instrumenter, skabt af genbrugsmaterialer. Ledet af Eyal El Wahab, trækker bandet på yemenitiske rødder og skaber en funky, eksperimenterende lyd. Deres improvisation og leg med musikalske konventioner gør deres koncerter til noget helt særligt.
Sted: Musikhuset Dexter
Dato: Torsdag d. 7. november
Tid: 23:59

Fredag på ResonatorThe Handover.jpg

Lakha Khan (IN)
Lakha Khan, en levende legende inden for Manganiar-traditionen, bærer en flere hundrede år gammel musikarv videre. Som en af de sidste mestre på sindhi sarangi, et strengeinstrument, der går i arv, repræsenterer han den sekulære, indiske sangskat. Hans dragende stemme og mestring af sarangien ledsages af hans søn på dholak-tromme. Lakha Khan synger om harmoni og forening, og hans musik forbinder lytterne i en fælles oplevelse, hvor grænser opløses.
Sted: Musikhuset Dexter
Dato: Fredag d. 8. november
Tid: 15:00

The Zawose Queens (TZ)
The Zawose Queens bringer en unik blanding af dance-inspirerede fusionstoner, hvor traditionelle østafrikanske instrumenter som illimba, ngoma-trommer og chizeze mødes med elektroniske elementer. Pendo og Leah Zawose, med dybe rødder i deres musiktradition, udforsker forbindelsen mellem natur og musik, og deres sange fortæller om livets store åbenbaringer.
Sted: Magasinet
Dato: Fredag d.8. november
Tid: 18:00

The Handover (EG/NO)
Den egyptisk/norske trio The Handover forener arabiske musiktraditioner med eksperimenterende genrer som krautrock og syrejazz. Gruppen består af musikere på oud, violin og keyboard, og deres shows er improviserede musikalske rejser uden trommer. Deres lyd væver et musikalsk tæppe, som udfolder sig for øjnene af publikum, og deres grænseoverskridende stil har tidligere taget spillestedet Momentum med storm.
Sted: Momentum
Dato: Fredag d. 8. november
Tid: 19:30

Ayyuka (TR)
Ayyuka er kendt for at nyfortolke tyrkiske psykedeliske toner fra 1970'erne. Inspireret af guitarhelte som Dick Dale og John Frusciante samt lokale ikoner som Erkin Koray og Orhan Gencebay, udforsker Ayyuka en guitar-drevet lyd med fokus på improvisation. Deres koncerter er fyldt med uventede musikalske twists, der holder publikum engageret.
Sted: Frølageret
Dato: Fredag d. 8. november
Tid: 22:30

Seni Reak Juarta Putra (ID)
Seni Reak Juarta Putra byder på en intens, teatralsk oplevelse med rødder i sundanesisk kultur fra Java, Indonesien. Denne eksplosive forestilling kombinerer rytmisk musik, vild dans og røgfyldte ceremonier for at skabe en tranceagtig totaloplevelse. Gruppen optræder i samarbejde med danske musikere og inviterer publikum med på en rejse gennem dimensionerne.
Sted: Studenterhus Odense
Dato: Fredag d. 8. november
Tid: 23:59

Drikkeviser (DK/SE) - Gratis event
Lene Høst, Laura Holm Skyum og Ronja Grafström inviterer til en aften med fællessang og drikkeviser fra Danmark og Sverige. Med klingende glas og stemmer i topform er der lagt op til en hyggelig stund, hvor fællesskab og folkesang går hånd i hånd – løft glasset og stem i!
Sted: Frølageret
Dato: Fredag d. 8 November
Tid: 23:59

Lørdag på Resonator:MK-MirjaInSnow-by-Kim-Wendt.jpeg

Mirja Klippel (FI/DK)
Med sin længselsfulde og atmosfæriske musik drager finskfødte, men dansk bosatte, Mirja Klippel publikum ind i et nordisk univers fyldt med rå natur og psykologiske dybder. Mirjas debut-EP, Lift Your Lion, sikrede hende en Danish Music Award som Årets Sangskriver, og hendes seneste album, Slow Coming Alive, modtog tre nomineringer ved Danish Music Awards Roots i 2021.
Sted: Musikhuset Dexter
Dato: Lørdag d. 9. november
Tid: 14:30

Bilal Irshed & Lars Fiil (PA/DK)
Denne duo, bestående af den palæstinensisk-danske oud-spiller Bilal Irshed og den danske jazzpianist Lars Fiil, skaber en smuk symbiose mellem mellemøstlige toner og nordisk jazz. Med kvarttoner, fri improvisation og intense lydflader bygger de bro mellem deres forskellige musikalske baggrunde, hvilket resulterer i en dybt rørende oplevelse.
Sted: Frølageret
Dato: Lørdag d. 9. november
Tid: 16:00

Caro Luna (SE)
Caro Luna kombinerer sydamerikansk musiktradition med sin svenske opvækst. Med rødder i Uruguay og rejser gennem Sydamerika, udforsker hun genrer som brasiliansk folklore, cubansk son og mexicanske rancheras. Hendes musik er inspireret af de store sydamerikanske traditioner, og hendes stemme emmer af nærvær og autenticitet. Caro Luna har udgivet flere anmelderroste værker, og hendes musik er en bro mellem kontinenter og kulturer.
Sted: Studenterhus Odense
Dato: Lørdag d. 9. november
Tid: 16:30

BITOI (SE/DK)
Denne kvartet eksperimenterer med vokalteknikker og dybe basgange. BITOI står for Bass Is The Original Instrument, og med Cassius Lambert som bærende kraft på bassen, skaber gruppen et unikt lydbillede. Gennem vokaleksperimenter og fonetiske fuglelyde tager de publikum med på en rejse gennem tidlige musiktraditioner, sat fri af moderne musikalske eksperimenter.
Sted: Musikhuset Dexter
Dato: Lørdag d. 9. november
Tid: 17:30

Lenhart Tapes (RS)
Lenhart Tapes bruger kassettebånd som musikalsk værktøj og skaber unikke lydlandskaber ved hjælp af samples og soundscapes. Med en dyb kærlighed til kassettebåndets analoge charme kombinerer de musiksamlinger med eksperimenterende lydflader. Til denne optræden får de selskab af den serbiske sanger Zoja Borovčanin, hvilket lover en uforudsigelig og fascinerende oplevelse.
Sted: Musikhuset Posten
Dato: Lørdag d. 8. november
Tid: 19:30

DMA Special: Loud Tiger (DK)
Viktoria Siff, alias Loud Tiger, blander alt-country med americana og kanaliserer lyden af lange landevejsrejser. Efter at have arbejdet med store kunstnere som Macy Gray og Alicia Keys, har hun fundet sin egen lyd, som kan opleves på albummet Swimming UpStream. Med sin baggrund fra både Danmark, USA og Storbritannien, leverer hun en musikalsk rejse gennem genreblandinger med autenticitet og passion.
Sted: Magasinet
Dato: Lørdag d. 9. november
Tid: 20:00-22:00

DMA Special: Stundom x Jonas Frølund (DK)
Instrumentaltrioen Stundom skaber eventyrlige lydlandskaber, der trækker på filmisk musik og nordiske folkemelodier. Ved denne optræden får de selskab af klarinettisten Jonas Frølund, som også medvirkede på deres seneste album Fragmenter af en Dans. Publikum kan forvente en musikalsk rejse, der kombinerer originalkompositioner med værker fra både danske og udenlandske komponister.
Sted: Magasinet
Dato: Lørdag d. 9. november
Tid: 20:00 - 22:00

DMA Special: Bjonko (DK/MK)
Bjonko blænder op for en energisk fusion af balkanbeats og moderne genrer som rock og hiphop. Med sin makedonske baggrund og to årtiers erfaring, leverer han en smittende glæde og en teknisk dygtighed, der trækker folk ud på dansegulvet. Bjonko er en af de ledende skikkelser inden for balkanmusikken i Norden.
Sted: Magasinet
Dato: Lørdag d. 9. november
Tid: 20:00 - 22:00

KIN’gongolo Kiniata (CG)
Kin’gongolo Kiniata fra Congo skaber moderne Afro-pop med en punket energi. Deres instrumenter er lavet af upcyclede materialer, og de blander congolesiske rytmer med elektroniske lydflader. Deres tekster hylder arbejdende mennesker og sender et håb til ungdommen i Congo. Kin’gongolo Kiniata har turneret i hele Europa og bringer deres eksplosive sceneshow til Resonator 2024.
Sted: Musikhuset Posten
Dato: Lørdag d. 9. november
Tid: 20:30

Total Hip Replacement (DK)
Med deres funky, dansable roots-musik har Total Hip Replacement turneret verden over. Deres syv-mand store orkester leverer en international lyd fyldt med horn, synthesizers og tunge grooves. Gruppens musik og tekster fokuserer på håb og samhørighed, og de skaber en fest, hvor publikum ikke kan lade være med at danse.
Sted: Studenterhus Odense
Dato: Lørdag d. 9. november
Tid: 22:00

The Sorcerers (UK)
Denne britiske trio hylder Ethio-jazz med en moderne twist. Inspireret af Mulatu Astatkes pionerarbejde, blander The Sorcerers etiopiske musiktraditioner med funky rytmer og psykedelisk æstetik. Deres musik er en rejse gennem tid og kultur, hvor traditioner møder fremtiden i en festlig og kreativ fusion.
Sted: Momentum
Dato: Lørdag d. 9. november
Tid: 23:30

Ki! (DK)
Christian Ki Dall, alias Ki!, samler globale musikalske inspirationer i et projekt, der uapologetisk blander genrer. Med inspiration fra afro-beats, disco og asiatisk retro-synth, skaber Ki! en nostalgisk, men også nyskabende lyd, der tager publikum med på en global musikalsk rejse.
Sted: Musikhuset Posten
Dato: Søndag d. 10. november
Tid: 01:00